Svinjetina s jabukama i palentom
Recept iz: Guy Turland
Guy Turland je školovani kuhar, vlasnik restorana i karizmatični domaćin kulinarske emisije "Plodovi Bondija s Guyom Turlandom".
Njegovi recepti crpe se iz vlastitih životnih očekivanja, uključuj sezonske i lokalne proizvode koji su zdravi, ukusni i probuđuju paletu okusa svih ljubitelja hrane. Njegova autentična osobnost pomaže rastopiti barijere koje kuhanje ponekad čine zastrašujućim, a njegova su jela dizajnirana tako da ih svatko može replicirati kod kuće.
Sastojci
- 4 svinjećih odrezaka, debelih
- 4 jabuke, očišćene i narezane na četvrtine
- 1 cimet
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- 2 mogranja
- 3 izdanka majčine dušice
- 80 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- ½ šalice fine palente
- 1½ šalice povrtnog temeljca
- 1 svežanj majčine dušice
- 1 x ružmarina
- 1 x divljeg bilja
- 1 češanj češnjaka
- 50 g maslaca
- 50 g parmezana
Priprema
- Začinite svinjetinu solju i paprom, a zatim u vrelu tavu stavite maslinovo ulje i svinjetinu i pecite 4 minute svaku stranu dok se ne oboji i ispeče. Izvadite svinjetinu na tanjur i pustite neka odmori.
- U istu tavu stavite jabuke, cimet, šećer i maslac i kuhajte dok ne poprime boju i omekšaju. Dodajte jabučni ocat na kratko i smjesu prelijte preko odrezaka svinjetine.
- U tavu stavite povrtni temeljac, miješano bilje, cvijeće i češnjak i zakuhajte da temeljac poprimi arome. Maknite bilje i cvijeće pa dodajte palentu i miješajte dok ne postane gusta, 6 minuta.
- Završite maslacem i parmezanom te začinite solju i paprom.
- Servirajte na pladnju sa svinjetinom i sokovima i karameliziranim jabukama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima