Guy Turland je školovani kuhar, vlasnik restorana i karizmatični domaćin kulinarske emisije "Plodovi Bondija s Guyom Turlandom"

Njegovi recepti crpe se iz vlastitih životnih očekivanja, uključuj sezonske i lokalne proizvode koji su zdravi, ukusni i probuđuju paletu okusa svih ljubitelja hrane. Njegova autentična osobnost pomaže rastopiti barijere koje kuhanje ponekad čine zastrašujućim, a njegova su jela dizajnirana tako da ih svatko može replicirati kod kuće.

Sastojci

  • 4 svinjećih odrezaka, debelih
  • 4 jabuke, očišćene i narezane na četvrtine
  • 1 cimet
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 2 mogranja
  • 3 izdanka majčine dušice
  • 80 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • ½ šalice fine palente
  • 1½ šalice povrtnog temeljca
  • 1 svežanj majčine dušice
  • 1 x ružmarina
  • 1 x divljeg bilja
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g maslaca
  • 50 g parmezana

Priprema

  • Začinite svinjetinu solju i paprom, a zatim u vrelu tavu stavite maslinovo ulje i svinjetinu i pecite 4 minute svaku stranu dok se ne oboji i ispeče. Izvadite svinjetinu na tanjur i pustite neka odmori.
  • U istu tavu stavite jabuke, cimet, šećer i maslac i kuhajte dok ne poprime boju i omekšaju. Dodajte jabučni ocat na kratko i smjesu prelijte preko odrezaka svinjetine.
  • U tavu stavite povrtni temeljac, miješano bilje, cvijeće i češnjak i zakuhajte da temeljac poprimi arome. Maknite bilje i cvijeće pa dodajte palentu i miješajte dok ne postane gusta, 6 minuta.
  • Završite maslacem i parmezanom te začinite solju i paprom.
  • Servirajte na pladnju sa svinjetinom i sokovima i karameliziranim jabukama.

Povezani recepti

Vidi sve